NK 2015 Balans + Tempo, 20-21 juni 2015 — GOUD, NL KAMPIOENEN!  PLUS...


PUURS – Tijdens de Flanders International Acro Cup van 2015, het wereldberoemde en prestigieuze acrotoernooi in het Belgische Puurs, heeft voor het eerst in de geschiedenis een damesgroep uit Nederland een gouden medaille weten te veroveren. Het Flik-Flak trio dat o.a ook deelnam aan SUPERKIDS – Lin-si Markesteijn, Veerle Martens en Sam van Lieshout – turnde 27,300 punten bij elkaar om de concurrentie uit Israël en Groot-Brittannië te verslaan. Een klinkende topprestatie, want de FIAC is een zwaar bezet toernooi met internationale toppers in het deelnemersveld, dus alles bij elkaar was dit een eerste prijs wegslepen uit het hol van de leeuw.

 

Brons voor damesgroep Flik-Flak

Van de Acro-afdeling van Flik-Flak Sportclub ‘s-Hertogenbosch wisten vier teams zich te plaatsen voor de finales. Het brons werd veroverd door de damesgroep Lin-si Markesteijn, Sam van Lieshout en Veerle Martens – die bij GymPOWER succesvol auditie deden voor de SUPERKIDS – bij de Jeugd 1 met 27,200 punten. Een uitstekende prestatie waarbij ze in een sterk bezet deelnemersveld van 34 teams zowel de Britse als de Belgische teams van het erepodium wisten te houden. Alleen de twee Portugese teams moesten ze laten voorgaan, maar het scheelde maar 0,05 punt met het zilver en 0,45 punt met het goud.

Zomer 2015 — Afgelopen 8 weken beleefden Veerle Martens, Sam van Lieshout en Lin-si van Markesteijn als trio Flik Flak / Elastic Fantastic een fantastisch avontuur!

Nadat het trio door de 1e selectie is, worden afspraken gemaakt door het opnameteam. Johnny de Mol komt langs en valt van de ene verrassing in de andere. Het avontuur gaat van start! De promotiefilmpjes worden opgenomen en uitgezonden. Ondertussen wordt er hard gewerkt om de oefening tip-top te krijgen, dus veel extra trainingen.
De dag van de 1e ronde worden de dames ontvangen, geschminkt en verkleed. Ouders en vrienden worden ontvangen en beziggehouden tot de opnames beginnen. Met gierende zenuwen en een hoop bravoure en talent krijgen ze de hoogste score. Deze 1e plaats moeten ze later delen. Een prachtige prestatie, door naar ronde 2!
De 2e ronde: Weer een nieuwe oefening in elkaar zetten, weer extra trainen, weer een promofilmpje, de dames van trio Elastic Fantastic hebben het er maar druk mee! En weer zetten ze een spetterende show neer, nu in de halve finale. Ze behalen de hoogste score en zijn door naar de FINALE!

Team Elastic Fantastic wordt op de opnamedag opgehaald met een heuse limousine! Een sterrenontvangst bij de studio, en de zenuwen beginnen op te spelen…… Na een spannende strijd behaalt het drietal een prachtige 3e plaats! Een geweldige prestatie en een prachtige promotie van de acrobatische gymnastiek!

 

Hieronder hun eigen verhaal van de Acro-Superkids

Zo’n 3 maanden geleden begon voor ons het avontuur Superkids, we gingen eerst op auditie bij Gympower, dat was al erg spannend, we deden alle onderdelen op een harde vloer in een kleine ruimte. Ze waren wel tevreden over ons optreden, en een week later kregen we een uitnodiging dat we gekozen waren voor het programma. Van te voren werden er filmopnames gemaakt bij Flik-Flak, Johnny de Mol maakte alleen maar grapjes met Lin-si, en toen we later het filmpje terugzagen met Lin-si in de koffer, was dat erg grappig. Johnny is echt zo leuk, ook maakte hij een salto bij ons. De eerste show was wel spannend, we wisten niet wat we konden verwachten, en we vonden iedereen goed, we hadden mooie catsuits gekregen van Superkids, en het thema van ons was Cirque de Soleil. Dat we gelijk zouden eindigen met Ameli van het Zwanenmeer, hadden we echt niet gedacht, we waren super blij, en gingen weer snel nadenken over een nieuwe act, ondertussen hadden we ook nog gewoon onze PLW en ook nog wedstrijden in het buitenland,

De tweede show hebben we vooral gebruikt om goed de lenigheid van Lin-si te laten zien, dat is toch wat de jury en het publiek mooi vinden. Het is leuk te zien dat de juryleden het mooi en spectaculair vinden. Nu werden we gewoon 1e, we hadden niet verwacht dat acro zo zou aanslaan. Het was stiekem wel de reden om mee te doen, we vinden het erg leuk om onze sport te laten zien, en te promoten.

De laatste show moest echt spectaculair worden, omdat wij in de jeugd zitten, mogen we niet alle moeilijke onderdelen doen, maar speciaal voor de show, trainden we een hele draai over ons heen, dus Lin-si wordt horizontaal even een rondje geworpen, en ook 7/4 met dubbel hoek uit. Petje af voor ons talentvolle topje Lin-si, ze doet het toch maar allemaal even.

We wisten dat we in de finale hele sterke tegenstanders zouden krijgen, Max en Zilver zijn vet goed, maar ook de schaatsmeisjes en de operazangeres vonden wij erg goed. Als laatste mochten wij onze act laten zien, de spanningen liepen hoog op, omdat we zagen dat een aantal kandidaten zulke hoge punten kregen, dat we er bijna niet meer overheen konden. We hebben wel ècht ons ding gedaan, ondanks een blessure van een dag eerder, alles uit de kast gehaald. De score van de vakjury was wel weer erg hoog 25/24/24/25. Ons optreden bracht ons uiteindelijk op een 3e plaats, iets waar we heel erg trots op zijn. We hebben er een cheque mee gewonnen van 5000 euro, die we gaan besteden aan het WK in China. We hopen dat we ons daar voor kwalificeren.

We kijken terug op een prachtige tijd! Heel veel leuke mensen leren kennen, we hebben Johnny in ons hart gesloten, en we zullen dit avontuur nooit gaan vergeten.

Veel liefs trio Flik-Flak, Elastic Fantastic

Sam, Veerle, Lin-si

Naar volledige website